På Framtidsverkstaden i maj 2015 planerade medlemmarna den nya föreningslokalen.

Vardagsrummet

Vi tar plats – vi bygger ett nytt vardagsrum

Vi bor trångt. Vi tar plats. Och behöver mer plats. Därför bygger Neutrala Ungdomsföreningen och Röda Korset en ny gemensam föreningslokal vid Svarte Mosse. En mötesplats när trångboddheten tvingar ut ungdomar från hemmet på kvällarna. Någonstans att hänga och umgås i stället för på gatan. Här finns kafé och bio, man kan få läxhjälp, gå på studiecirkel eller bara spela dataspel. Eller ha möten och fester.

Röda Korset finns där med råd och information till alla som vill ha hjälp att närma sig det samhälle som så många är avskurna från.

Vi bygger det hus våra medlemmar vill ha. Vi gör det i ett självbyggeri med utbildning och chans till jobb för arbetslösa ungdomar. Och vi planerar långsiktigt och hållbart. Det handlar inte bara om solceller på taket, utan också om social och ekonomisk hållbarhet. Vardagsrummet är ett av många steg på vägen mot en trygg stadsdel utan diskriminering.

Läs mer om det: Framtidsverkstad ny lokal maj 2015

Stort tack till ABAKO Arkitektkontor som skänkt oss sin tid, kunskap och engagemang. De har ritat huset och tagit fram bygglovshandlingar.